18.6.2009

Nappo-lehdestä napsaistua

Uusimmassa lehdessä on noin parikymmentä artikkelia. Tässä sisällysluettelosta neljännes:
- MTK:n puheenjohtaja liputtaa kotimaisuuden puolesta
- Haastattelussa Vuoden eläinlääkäri Outi Lepistö
- SuosiEkoa.fi on eettisen ja ekologisen kuluttamisen asialla
- Puhdas vesi ja elintarvikkeet eivät ole itsestäänselvyyksiä
- Lehmät laitumelle, Suomen Kuluttajaliiton, Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liiton SEY:n ja Eviran yhteistempaus oli menestys
Otsikot eivät ole peräisin vaikkapa Eviran, Maatalousviraston (Mavi) tai MTK:n julkaisusta, vaan Kuluttajaliiton julkaisun, Napon, tuoreimmasta numerosta.

Liitto näkyy osoittavan yhä selvemmin, että se on omaksunut muun roolin kuin on tarkoitettu. Erityisen paljon Kuluttajaliitto on toimintansa aikana nähnyt vaivaa luomun edistämiseksi ja lisäksi se on omaksunut kriittisen kannan geenimuunteluun.

Yleensäkin liitto on kannoissaan varsin lähellä Suomen Keskustaa ja sen edustamaa kotimaisuusnäkökulmaa - kunhan kyse on ruoasta. Ei sattumalta, sillä liiton hallitus ja etenkin sen työvaliokunta näyttää olevan keskustalaispainotteinen. Lisäksi liiton hallituksen nimeämän Elintarvikkeet ja ravitsemus -ryhmän puheenjohtajana toimii Agronomiliitton tiedottaja Maija Kallio. Hän on myös Maataloustoimittajien jäsen ja on työskennellyt Finfoodissa, nykyisessä Ruokatiedossa. Aiemmin se tunnettiin Maatalousalan tiedotuskeskuksena.

Aiemmin tästä aiheesta: Kummalliset kuluttajat

Ei kommentteja: