24.6.2009

Vaaliraha ei haise?

STT:n välittämän Pohjalaisen uutisen mukaan Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n (KMS) puheenjohtaja Pekka Lind erosi toukokuussa Suomen Asianajajaliitosta. Lind ehti erota vain viikkoa ennen kuin hänet olisi erotettu.

Syy on asianajajille tavallinen: Lind jätti useita vuosia tilittämättä hänen hoidossaan olleita konkurssipesien varoja velkojille ja velallisille. Tileillä maannut summa oli lähes 100 000 euroa. Lind vetosi toimistonsa vuosien takaiseen vesivahinkoon, joka oli tuhonnut asiakirjoja. Liiton mukaan Lindin olisi tullut hankkia uudet.

Vanhanen ei siis ole esiintynyt kovinkaan hyvässä seurassa, sillä liitosta erottaminen on hyvin järeä kurinpitotoimi.

MTV3 kertoi aiemmin, että keskeiseen KMS-yhtiöön Nova Groupiin oli osunut kirjavaa ainesta: Arto Merisalon yksi tuoreimmista tuomioista on Helsingin hovioikeuden tuomio törkeästä petoksesta kahden vuoden takaa. Merisalo on joutunut sovittamaan tekojaan myös kaltereiden takana.

Nova-konsernin kiinteistökehitysjohtajana toiminut Pauli Hakala on saanut vuonna 2007 tuomiot muun muassa törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Näistä seurasi puolentoista vuoden vankilatuomio ja liiketoimintakielto.

Kiinteistösijoitusjohtaja Erkki O. Auranen on tuomittu kymmenkunta vuotta sitten Helsingin hovioikeudessa yhdeksästä petoksesta ja aluejohtaja Erkki Pursiainen on tuomittu törkeästä väärennyksestä ja törkeästä petoksesta.

Vanhasen kuusi vuotta kestanyt toimittajanura ennen kuin hän tuli valituksi eduskuntaan sujui vantaalaisessa Kehäsanomat-nimisessä ilmaisjakelussa toimittajana ja päätoimittajana. Hän oli myöhemmin lähinnä muodollisesti myös Terveys-lehden päätoimittaja. Kehäsanomat lopetettiin Vanhasen lähdettyä, kuivakiskoinen ja asultaan 70-luvulle jäänyt Terveys ry:n järjestölehti puolestaan uudistettiin Vanhasen jälkeen perusteellisesti.

Paikka Kehäsanomiin aukesi lehden pääomistajan, nurmijärveläisen pankinjohtajan Veijo Lehtoruusun avulla. Hänet tuomittiin joulukuussa 1995 Hyvinkään käräjäoikeudessa vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista luottamusaseman väärinkäytöksistä, törkeästä velallisen petoksesta ja viidestä väärennöksestä.

Lindin bisneksistä ja liike-elämän yhteyksistään voi lukea lisää tästä aiemmasta kirjoituksesta.

Ei kommentteja: