6.10.2009

Mitä oli tarkastettava

Ylen Silminnäkijän esittämä Vanhas-dokumentti näyttää sytyttäneen vain maastopalon, johon jääneisiin lautakasoihin vasemmisto-oppositio ryhtyi puhaltamaan sen sijaan, että olisi puhunut vaalirahoitukseen liittyvistä vakavista epäkohdista.

Matti Vanhanen selviytyy tuollaisesta niin kauan kuin ei keksi pyytää eroaan tai Keskustan tavoin ryvettynyt Kokoomus tukee häntä.

Vanhasen on kuitenkin oltava peräävinään jo aikaa sitten menetettyä kunniaansa tämän surkuhupaisan näytelmän hengessä. Tutkintapyyntö valheelliseksi kutsumastaan Ylen lahjusväitteestä ei sovi, koska Yle nojannee päteviin tietoihin.

Itselleen mahdottoman tutkintapyynnön sijaan Vanhanen keksi, että toimittajat voivat tulla tarkistamaan hänen talonsa ja toteamaan, ettei Ylen kertomaa tai Vanhasen itsensä vahingossa lipsauttamaa toista puutavaraerää löydy. Pian hän esitti uuden toivomuksen, että tarkastuksen voisikin tehdä STT. Se luonnollisesti kieltäytyi. STT:lle olisi ollut varsin mahdotonta käydä vain toteamassa yli 10 vuotta sitten kadonneet lankkukasat kadonneiksi ja sen nojalla joutua Vanhasen parhaaksi ja Keskustan ikuiseksi todistajaksi.

Kuin tilauksesta paikalle riensi Yhtyneiden kuvalehtien TM Rakennusmaailma. Se on laajalevikkisenä omakotirakentajien lehtenä Vanhasen kannalta mitä sopivin. Poliittista uskottavuuttahan kukaan ei kaipaisikaan, vaan sellaisen selvityksen, johon Vanhanen katsoo voivansa julkisuudessa vedota ja kannattajansa voivat olla uskovinaan.

TM Rakennusmaailma ei tietenkään löytynyt vahingossa. Rakennusmaailman päätoimittajana toimii Juho Huttula. Kuinka sattuikin, hänen taustansa näyttää olevan keskustaan leiriin kuuluvan MTK:n Viestilehdissä, josta Huttula siirtyi aluksi TM Rakennusmaailman toimituspäälliköksi ja sittemmin päätoimittajaksi.

Ei kommentteja: