2.7.2009

Kelkkatehtaasta tuplahinta - ja Novalle kauppakeskus

YLEn A-studion teettämistä asiantuntijalaskelmista käy ilmi, että Novan OKA:lla rakennuttama ja sittemmin Kuntien eläkevakuutukselle myyty Rovaniemen kelkkatehdas tuottaisi voittoa vasta kymmenien vuosien kuluttua. Asiantuntijan mukaan tehtaan rakennuskustannukset olisivat kalliit eli 1000 euroa neliöltä. Itse asiassa ne ovat ilmeisesti noin kaksinkertaiset jopa Etelä-Suomen vuoden 2007-2008 käyviin hintoihin nähden.

Edes varustelutasoa kasvattamalla (akustointi, sprinkler, tiivisperä-lastaussillat, mittavat sosiaalitilat, useat neuvotteluhuoneet ja toimistotilat, laajat asfaltoinnit jne. jne. ) ei kustannuksia saa nousemaan 600 euroon neliöltä. Varustelutason ja rakennustavan vaikutusta kustannuksiin voi helposti haarukoida tällä SPU eriste Oy:n laskurilla.

Kelkkatehdas hakee kaavamuutosta kauppakeskukselle

Valtiotieteiden tohtori, tutkija Markku Jokisipilä kertoi blogissaan varsin mielenkiintoisesta löydöstään:
"BRP Finland Oy allekirjoittajana Stig Måtor hakee asemakaavan muutosta tontille 9-9024-7 niin, että käyttötarkoitusmerkintä teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue T muutetaan kaavamerkinnäksi KM, liikerakennusten kortteli-alue, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön (alaviitteellä, jossa merkintä PT-kaupasta) tai KL, liikerakennusten korttelialue (alaviitteellä, jossa sallitaan em. ohjauksen piiriin kuuluvat kaupat, joiden pinta-ala voi olla 3000-6000 m2). [...]

Selkokielellä tämä tarkoittaa sitä, että kun BRP Finlandin vanha tuotantokiinteistö uuden tehtaan rakentamisen myötä vapautuu, siihen suunnitellaan sijoitettavaksi kauppakeskusta."
Kauppakeskuksen takana on - Nova Group. Nyt jo konkurssissa tosin.

Markku Jokisipilän blogiin ja siellä mainittuihin alkuperäislähteisiin pääset tästä klikkaamalla. Jokisipilä on tehnyt myös hyvän yhteenvedon kelkkatehdashankkeen vaiheista.

Ei kommentteja: