29.7.2009

Hyvinkään Tahko ja hyvät veljet

Osmo Soininvaara huomautti tänään blogissaan Ilkka Kanervan aiempaan nähtyyn verrattuna mahdollisesti uudenlaisesta roolista Nova Groupin tuensaajana:
"Jyrki Katainen paljoksuttuaan Nova Groupin lahjoitusta Ilkka Kanervan synttäreille rauhoitteli kuitenkin MTV3:n uutisissa kohua sanomalla, että Ilkka Kanerva oli ulkoministeri, eikä sen vuoksi syntynyt mitään jääviystilannetta.

Entä jos nuo kauppakeskuskaavoja mankuvat eivät rahoittaneetkaan ulkoministeri Kanervan synttäreitä vaan Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtaja Kanervan synttäreitä?"
Tuo näkökulma lienee perusteltu. Toinen mielenkiintoinen yhteys maakuntahallintoon löytyy Hyvinkään Tahkon hallituksen kokoonpanosta: Sen puheenjohtajana toimii Jorma Kosunen, varapuheenjohtajana Tuula Vanhatalo ja jäseninä Tuovi Ahola, Kari Käyhkö, Jari Laurila, Jyrki Mattila ja Ossi Savolainen. Varajäseninä ovat Mira Arffman ja Jussi Haapala.

Jorma Kosunen on KMS:n varapuheenjohtaja, Jyrki Mattila on vaalirahoitussotkuun liitetyn Mekaanikontalon toimitusjohtaja ja Ossi Savolainen on Uudenmaan maakuntajohtaja.

Nova Groupin Tapani Yli-Saunamäki on toiminut Hyvinkään Tahkon hallituksessa viimeksi vuonna 2004. Nova Group on todennäköisesti kuulunut Tahkon rahoittajiin, vaikka viimeinen 4000 euron lasku Tahkon junioreille luvatusta tuesta jäi konkurssin vuoksi maksamatta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko kyseessä sama Jorma Kosunen, joka hääräsi Kaisaniemen tiikereiden oto-toiminnanjohtajana?

Pseudo Nyymi kirjoitti...

"Onko kyseessä sama Jorma Kosunen, joka hääräsi Kaisaniemen tiikereiden oto-toiminnanjohtajana?"

Kyllä on. Tästäkin se ilmenee:

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto/9811/981116/9811160472.html

Tiikereistä ja taipaleestaan muistinvirkistykseksi:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaisaniemen_Tiikerit