9.6.2008

Mauri Pekkarisella dieseliä suonissaan?


Klikkaa kuvaa.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen keventäisi ammattiliikenteen polttoaineveroa, kertoo päivän Helsingin Sanomat.
"Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) on valmis kuormaliikenteen käyttövoimaveron eli entisen dieselveron keventämiseen 30–40 miljoonalla eurolla, kirjoittaa Keskisuomalainen. Mikäli veronalennukset eivät toteudu, olisi alalla Pekkarisen mielestä etsittävä apua sopimusjärjestelmästä."
30-40 miljoonaa tukea silloin, kun dieselin hinta on noussut lyhyessä ajassa jopa 40%, on vaikutuksiltaan lähinnä kosmetiikkaa. Jos rinnalle tuo kuljetusalan noin 27 miljardia euron arvoisen suoritteen ja kaikesta maatieliikenteestä perittävät lähes seitsemän miljardin verot, huomaa mittasuhteet.

Tilastokeskuksen mukaan ammattimaisen kuorma-autoliikenteen kustannukset nousivat 11,8 prosenttia viime vuoden huhtikuusta kuluvan vuoden huhtikuuhun. Pakettiautojen ja kevyiden kuorma-autojen kustannukset kohosivat 8,9 prosenttia, keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen 10,6 prosenttia ja perävaunuyhdistelmien 12,7 prosenttia. Tiedote ja yllä oleva graafi täällä.

Maatalous ei tarvitse tarvitse Pekkarisen apua: maataloustuottaja ei maksa veroja käyttämästään sähköstä tai polttoaineesta.

(Graafi: Tilastokeskus)

Ei kommentteja: