8.6.2008

Kuntien eläkevakuutus ja Nova Group

Kohuttu Nova Group on hyvin tiiviissä ja monipuolisessa yhteistyössä Kuntien Eläkevakuutuksen (Keva) kanssa. Se on sallittua ja tällä haavaa jopa mielenkiintoista.

Tiedämme jo, että Nova rakennutti ja vuokrasi Bombardierin toimitilan Rovaniemelle. Omistajaksi tuli Keva. Rakentajana oli Lemminkäinen, kuten useissa Novan Groupin asiakasyritysten kohteissa. Moottorikelkkatehtaan harjannostajaisissa puhui ministeri Mauri Pekkarinen 5.5. 2008. Asiaa koskeva tiedote löytyy Nova Groupin sivuilta. Tehtaan peruskiven muurasi aikoinaan Paavo Väyrynen, kukas muukaan, kun Lapista on kyse.

Kevalla on Suomen suurimpana eläkevakuuttajana merkittävä kiinteistömassa. Sillä on myös yhteistyötä Novan kanssa myös tästä syystä, sillä Nova välittää Kevan kiinteistöjä. Pelkästään Espoossa sillä on tarjolla Kevan omistamat Espoon Keilasatama Koy, Spektrin Kvartti Koy, Kiirulankulma Koy ja Keilarannanpuisto Koy. Pikaisella vilkaisulla Helsingissä Novan välittämiä Kevan kiinteistöjä on Valimotiellä ja Konalankujalla ym.

Kevan vapaana olevat kiinteistöt löytyvät täältä. Nova Groupin välittämät liiketilat ja kiinteistöt löytyvät kotisivuiltaan tai Dime.netistä, joka on Kauppalehden palvelu kuten myös etuovi.com. Hakua suodattamalla huomaa, että Dimen noin 7000 tilasta lähes 10% on Nova Groupin tarjontaa. Se on siis hyvin merkittävä asiakas.

Nova Groupin ja Kevan yhteistyö ei pääty toimitilapalveluihin: Nova Groupin Arto Merisalo ja Kevan toimitusjohtaja Markku Kauppinen olivat tukemassa Kyösti Kakkosen vuorineuvosnimitystä. Iltalehdessä julkaistulla nimilistalla on myös Mauri Pekkarinen.

Merisalon ja Kauppiseen yhdessä törmäsin ensiksi tässä Itä-Savon artikkelissa, josta lainaus:
"Keskustavaikuttajista Merisaloon on yhdistetty muun muassa Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Markku Kauppinen ja kansanedustaja Mika Lintilä. Kumpikin sanoo miehen tavanneensa, mutta olevansa tämän kanssa korkeintaan hyvän päivän tuttu. Merisalon menneisyyttä kumpikaan ei tuntenut. Tiettyjä yhteyksiä Merisalolla on ollut myös entiseen pääministeriin Sitran yliasiamies Esko Ahoon."

Ei kommentteja: