11.6.2008

KMS:n puheenjohtaja Pekka Lind ja bisness

KMS:n puheenjohtaja Pekka Lindin oma liiketoiminta niin taide- kuin kiinteistöalalla on jäänyt huomiotta. Vaasalainen kaupunkiblogi Vaasalaisia.info kirjoitti Lindistä jo vuonna 2005 seuraavasti:
"Yksi Vaasan arvorakennuksista, Rantakadun puistoalueella sijaitseva entinen Vesiylioikeuden talo tontteineen on myyty vaasalaiselle kiinteistö Oy Rantalinnalle 23.09.2005 allekirjoitetulla kauppakirjalla. Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen. Myyjänä toimi Suomen valtiota edustava Senaatti kiinteistöt.

Senaatti kiinteistöt on hallinnut taloa ja tonttia sen jälkeen kun sen käyttö Vesiylioikeuden ja Vaasan hallinto-oikeuden toimitiloina päättyi toimintojen siirryttyä Vaasan oikeustaloon.

Tämä kaikki on ollut julkisuudessa ja oli myös toimittajien tiedossa kun taloa esiteltiin tänään lehdistölle. Mitään uutta ei tiedotustilaisuudessa tullut esille. Rantalinna Oy:n suurin omistaja, varatuomari Pekka Lind, toisti tiedotustilaisuudessa saman, mikä on sanottu jo kymmeniä kertoja.
[...]
Pekka Lind on tunnettu taiteen kerääjä, jonka bisnekset menivät hakaukseen Nandor Mikolan kanssa. Taiteen keräämistä ja myymistä Lind ei ole jättänyt. Tämän spekulaation mukaan rakennuksen tuleva konsepti rakentuu taiteen myymisen, esittelyn ja sitä tukevan toiminnan varaan."
Lind on myös Poutun hallituksen puheenjohtaja. KMS-rahaa 10.000 euroa saanut kansanedustaja Mika Lintilä on taas Poutun talouspäällikkö ja Suomen Hippoksen uusi puheenjohtaja.

Poutun tilit tarkastaa Juhani Auranen. Hän näyttäsi olevan myös Hippoksen ja Turkistuottajien tilintarkastaja ja arvatenkin Nova Groupin johtoon kuuluvan pastori-DI Erkki O. Aurasen lähisukulainen. Kaksi jälkimmäistä seikkaa ovat siis tarkistamatta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä Juhani Auranen sama kaveri joka on kiinteistöyritysten ( Huoneistovisio, huoneistomyynti)
ns. harmaa eminenssi joka asustelee puoliksi jenkeissä ?

Anonyymi kirjoitti...

Joo,samaa ihmetellään

liittyykö nämä auraset aikanaan kohua herättäneeseen HUONEISTOVISIOON ?


puhuvat veropakolaiusuudesta jenkeissä

kuka kirjoittaisi tarinan tästä ?