Helsingin Sanomat ei julkaissut reilu vuosi sitten kansalaisaktivisti Olli Tammilehdon kirjoitusta, jossa hän lähinnä vain kertoi erään meillä yhäti vähän tunnetun Naton tukikohdan, Camp Bondsteelin, olemassaolosta. Ehkäpä Hesarissa katsottiin, että tuollaiset kiusalliset tiedot haittaisivat natottamista. Camp Bondsteel ei ole tähän mennessä esiintynyt Hesarin sivuilla ja vain kerran muussa yhteydessä Turun Sanomissa ja pikku-uutisena Keski-Pohjanmaassa. Uutisen mukaan USA kiistää le Monden julkaiseman tiedon pidätyskeskuksesta.
Tammilehdon kirjoituksen näkökulma ja pääasiallinen sisältö löytyy seuraavasta:
"Helsingin Sanomat on raportoinut laajasti Kosovon itsenäistymisestä. Muutenkin viime vuosina on uhrattu runsaasti palstatilaa tälle entisen Jugoslavian osalle. Silti yhdestä Kosovoon liittyvästä tärkeästä tosiasiasta lehti vaikenee lähes järjestelmällisesti: Kosovossa on Yhdysvaltain tukikohta, Camp Bondsteel. Sitä alettiin rakentaa heti Jugoslavian pommitusten päätyttyä vuonna 1999. Valmistuessaan se oli suurin USA:n Vietnamin sodan jälkeen rakentamista tukikohdista. Tällä 84 km pitkän piikkilanka-aidan rajoittamalla alueella on majoitustilat 7000 sotilaalle. Sähköä tukikohta tarvitsee yhtä paljon kuin 25 000 asukkaan kaupunki. [...]Tammilehto ei mainitse, että Camp Bondsteel on paitsi tukikohta myös CIA:n pidätyskeskus ilmeisesti vuoteen 2006 saakka. Sitä ennen tukikohtaan ei päästetty kidutuksen ja epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rankaisemisen vastaisen komitean CPT:n edustajia.
Sotilastukikohtien sivuuttaminen on silmiinpistävää erityisesti Suomessa, jossa vieraan vallan sillanpääasemia on ollut. Miltä esimerkiksi vaikuttaisi sellainen Suomen sodan jälkeisestä historiasta kertova teksti, jossa ei mainittaisi Porkkalan miehitystä?
Pidätettyjen - tai pitää puhua siepatuista - lukumäärää voi haarukoida siitä, että Eurooppaan laskeutui vuosina 2001-2005 ainakin 1 245 CIA:n lentoa. Nämä ja monet muut tiedot löytyvät Euroopan parlamentin päätöslauselmasta.